Ínhüvelygyulladás?

2015.01.08 10:25

Gyakran szenvedtem ettől a problémától. Fogalmam sem volt, hogy miért. Mígnem kedves sógornőm kémikus barátnője által felvilágosított, hogy TILOS akár csak egy kicsit is hipóba, vegyszerbe nyúlni. Mióta szigorúan betartom, és csak gumikesztyűvel nyúlok iyen mérgekbe, azóta nem nagyon fájt a kezem.  Utána gondolkoztam el, hogy ha ennyire felszívódik minden a bőrön keresztül, akkor a napi tisztálkodást, bőrápolást sem mindegy, hogy mivel végezzük. Amennyire tudunk ártani magunknak a mérgekkel, annyira tudunk használni is az ehető/ gyógyhatású összetevőkkel. 

Még egy motiváció a szappankészítéshez. 

Óriási pluszt jelentett nekem ehhez  Rafael. Az Isten által teremtett növények gyógyhatását megismerni, kutatni. A JóIsten rendelkezésünkre bocsájtotta ezeket a teremtményeket gyógyulásunkra, egészségünk megőrzéséhez. Leveleikben, gyökerükben ott hordozzák ezt a különleges, egyedi erőt. Éljünk velük! Rafael már a nevével (Isten gyógyít) is ennek az erőnek a hírnöke számomra. 

Izgalmas az összetevőket kitalálni, összepárosítani a cél érdekében. Eddigi "cél szappanjaim": samponszappan, visszeres szappan, Tappancs-szappan (lábra),  és a  pattanásokra való.  Egyik- másik állandóan változó összetétellel jelenik meg, míg a leghatásosabbat, legtökéletesebbet meg nem találom. Vagy csak azért, mert olyan sokféle növény létezik, hogy dúskálunk, és válogathatunk közülük.

Így hát ne feledjétek a GUMIKESZTYŰT!